Nail art,  Tips & Tricks

Tips & Tricks: peel of base coat

tips & tricks essence peel off basecoat nail art

Een paar weken geleden liet ik je een nieuw product zien; Liquid Palisade. Liquid Palisade (LP) is een tijdelijke vloeibare barrière tussen je nagelriemen en de nagellak die je aanbrengt. Je brengt het aan met een kwastje op de plaatsen waar je geen nagellak wilt krijgen en wanneer je klaar bent, verwijder je het heel gemakkelijk door het er weer af te trekken. Alleen het kost $20,- en kan alleen in Amerika gekocht worden!

Sinds de introductie van LP ‘buzzt’ het op internet van de ‘dupes’. Omdat LP voor het grootste deel uit latex bestaat zijn er al verschillende dames die vloeibare latex hebben gekocht op Ebay. Anderen kochten haarlijm of hobbylijm. Al die producten werken net zo goed als de originele LP. En er is nóg een product dat heel erg goed werkt en dat wil ik je graag deze week laten zien als tip van deze week.

TIP! TIP! TIP! TIP! TIP! TIP! TIP! TIP!

Als een echt hamstertje verzamel ik vlijtig verschillende nail art producten en bewaar ze tot ik ze kan gebruiken. Ooit, lang, lang geleden kwam Essence met een Peel Off base coat uit. Ik heb het 1x gebruikt als basis voor glitter nagellak, maar vond het teveel gedoe. Het verdween in mijn kastje tot afgelopen week.

De Peel Off base coat werkt  namelijk perfect als barriere tussen mijn huid en de nagellak!

tips & tricks peel off basecoattips & tricks essence peel off basecoat nail art tips & tricks essence peel off basecoat nail art tips & tricks essence peel off basecoat nail art

Op de eerste foto zie je hoe het eruit ziet als je het aanbrengt. Het is wit en vloeibaar. In het flesje zit een kwastje waarmee je gemakkelijk de base coat rond je nagelriemen aan kunt brengen. Het droogt in een paar minuten transparant op en voelt heel plakkerig aan (foto 2). Op de derde foto kun je goed zien dat ik niet binnen de ‘lijntjes’ gestempeld heb. Eerder had ik met nagellak remover mijn vingers schoon moeten maken. Nu hoeft dat niet meer. Ik verwijder de Peel Off base coat met een pincet en klaar is Klara!

tips & tricks essence peel off basecoat nail art

Dit is de uiteindelijke look geworden.

Mijn flesje is vrij oud, maar het product is nog steeds te krijgen. Naast Essence hebben ook andere merken een peel off base coat. Zo heeft NYC de ‘Strip Me Off base coat’ voor €2,99 en Miss Sporty heeft de ‘Peel Off base coat’ voor €2,49. Best prijzig als je het mij vraagt. Tesa hobbylijm werkt ook (misschien beetje verdunnen met water) en is een stuk goedkoper met €2,72 voor 90 gram. Het is een beetje afhankelijk van wat je zelf wilt en hoe vaak je het graag gebruiken natuurlijk.

Fijn dat je wat tijd vrij kon maken om dit artikel te lezen. Ik hoop dat je het informatief vond en dat ik je een leuk idee aan de hand heb kunnen doen. Graag tot ziens.

Liefs Imke

12 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook