New in Town

New in Town: Søstrene Grene

Søstrene Grene Nijmegen

Hallo, hallo! Het is echt al een hele tijd geleden dat ik een ‘New in Town’ heb gedaan. Omdat ik het leuk vind om te winkelen, leek het me leuk om naast de nagellak en nail art af en toe te laten weten welke nieuwe winkels we in Nijmegen hun deuren hebben geopend. En omdat de meeste centra tegenwoordig dezelfde winkelketens hebben, is de kans groot dat er ook bij jou in de buurt een winkel opent. Zo ook voor Søstrene Grene.

Ik had er nog nooit van Søstrene Grene gehoord tot ik het aanplakbiljet op het winkelpand zag. Ik ben thuis eens gaan Googlen en ontdekte dat ze inmiddels 7 winkels in Nederland hebben. Afgelopen vrijdag ging de winkel in Nijmegen open en ik ben een kijkje gaan nemen en heb natuurlijk een aantal foto’s voor je genomen.

Het pand in Nijmegen is groot. Je kunt niet de gehele winkel in een keer overzien, maar een pad leid je zigzaggend door de winkel. Zo kom je langs alle producten en kun je meer in je mandje gooien dan je van plan was LOL. Want de prijzen zijn heel erg redelijk en soms zelfs laag.

Søstrene Grene Nijmegen

Als je binnenkomt dan begin je bij het serviesgoed en andere snuisterijen om je woning mee te decoreren. En dat blauw/witte servies vind ik heel erg leuk. Ik heb me nog in kunnen houden, maar dit staat op mijn verlanglijstje. Ze hebben ook verschillende mokken, vaasjes en hele leuke dozen wandrekken om je spulletjes in op te bergen.

Søstrene Grene NijmegenSøstrene Grene Nijmegen

Als je een paar keer de bocht om bent gegaan zie je ook een afdeling met allerlei leuke hobbyspullen. Ze hebben niet alleen wol, maar ook kraaltjes, een papiersnijder, kaarsen, lederen koordjes en de vilten balletjes waar ik al zo lang naar op zoek was.

Søstrene Grene NijmegenSøstrene Grene Nijmegen

Vervolgens kom je bij een klein hoekje met kantoorartikelen. En daar ben ik dol op. Stickers, linialen. notitieboekjes, klappers etc. Ook hebben ze een hoek met hele leuke spullen om je kamer mee te decoreren. En heb je een verjaardag, ook daar hebben ze leuke versieringen voor.

Søstrene Grene Nijmegen

Dit is slechts een kleine impressie. Ze hebben zoveel leuke producten voor zoveel verschillende doeleinden. Denk aan de keuken, badkamer en woonkamer. En ze hebben ook Deens snoepgoed, thee etc. Het design van de producten is in mijn ogen echt Scandinavisch en de winkel doet me daarom denken aan een Flying Tyger en IKEA. Søstrene Grene heeft wel heel duidelijk een eigen gezicht en uitstraling. Maar als je van Scandinavisch design houdt, dan weet ik zeker dat dit een winkel voor jou is.

Meer over Søstrene Grene
In 1973 begon het verrassende avontuur van Søstrene Grene in Aarhus, Denemarken. Het verhaal gaat over de twee al wat oudere gezusters Grene, Anna en Clara, die met passie kleine lichtpuntjes in het dagelijkse leven creëren. Anna en Clara vinden in zelfs de kleinste dingen schoonheid en vreugde en dat enthousiasme willen ze graag met anderen delen. Daarom zijn ze een winkelketen begonnen met een heel bijzondere sfeer. De gezusters ontwikkelen met veel passie nieuwe designs op het gebied van onder meer woninginrichting, kantoorartikelen, cadeauverpakkingen, hobby’s, koken en speelgoed voor de kleintjes. De winkels ontvangen iedere week een groot aantal nieuwe artikelen, waarvan er veel slechts gedurende een korte periode worden verkocht.

Ik hoop dat je het leuk vond om kennis te maken met Søstrene Grene. In Nijmegen kun je de winkel vinden in de Ziekerstraat. En als je deze winkel al wel kent zou ik het heel erg leuk vinden om te horen wat jouw favoriete producten zijn.

Bedankt voor je bezoek en graag tot gauw. En psssst … er komt binnenkort ook een Kiko winkel in Nijmegen! Als je het leuk vindt zal ik daar ook een artikel over schrijven.

Liefs Imke

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook