Huidverzorging,  Nagelverzorging

Handmaskers … nuttig?

Macadamia Oil Extract Hand Pack vs Kiko Intensive Hand Gloves

Hi, ik heb laatst twee handmaskers getest en vandaag vertel ik je er graag meer over. Als nagelblogger is handverzorging iets wat in mijn dagelijkse routine zit. En ik ben altijd op zoek naar de beste producten. Het liefst niet te duur en heel erg effectief LOL.

Macadamia Oil Extract Hand Pack vs Kiko Intensive Hand Gloves

Het leek me daarom leuk om twee handmaskers te testen en te zien of ze doen wat ze beloven. Het eerste masker is het Macadamia Oil Extract Hand Pack. Dit masker kost ongeveer €2,50 – €3,00. Het andere masker is Intensive Hand Gloves van Kiko. Deze kosten €4,95.

Macadamia Oil Extract Hand Pack vs Kiko Intensive Hand Gloves

Dit handmasker is de goedkoopste van de twee. Op de verpakking staat dat je in 20 minuten je handen een intensieve behandeling kunt geven. In de verpakking zitten twee plastic handschoenen. De binnenkant heeft een dunne stoffen laag waar het masker in zit. En er zit voldoende product in. Het gebruik is heel simpel … je trekt de handschoenen aan en dan 20 minuten wachten. Het natte gevoel vind ik persoonlijk niet heel prettig. Het is vol te houden, maar ontspannend werkt het niet voor mij.

Macadamia Oil Extract Hand Pack vs Kiko Intensive Hand Gloves

Na de 20 minuten waren mijn handen nog steeds nat. Ik heb ze met een tissue drooggemaakt. mijn handen voelden zacht aan en al met al zou ik dit masker een 7 geven.

Kiko Intensive Hand Gloves handmasker

Het tweede masker dat ik heb getest is dit masker van Kiko. Ze hadden een leuke aanbieding waardoor ik dit masker met korting kon kopen, want €4,95 vind ik persoonlijk vrij duur voor iets wat je maar een keer kan gebruiken.

In de verpakking zaten ook twee in creme gedrenkte handschoenen Het masker werkt als een voedend compres. Kiko belooft dat de voedende eigenschappen van de formule onmiddellijk verlichting geven en voor ongelooflijk zachte en gladde handen zorgen. En om heel eerlijk te zijn … ik vond dit masker minder prettig dan de eerste. Het was een mager 6-je. Dat verbaasde me heel eerlijk gezegd, omdat de meeste producten van Kiko erg goed zijn.

TIP – maak je eigen handmasker
Je kunt heel gemakkelijk een eigen handmasker maken. Gebruik hiervoor katoenen handschoenen en een voedende creme of olie. Ik heb ooit in een ver verleden een paar katoenen handschoenen van Essence gekocht. Smeer je handen rijkelijk in, trek de handschoenen aan en laat het minimaal 20 minuten zitten. Mocht je nog meer effect willen hebben, dan kan ik je aanraden het ’s nachts te gebruiken. De katoenen handschoenen zitten heel comfortabel en zorgen ervoor dat de creme in je handen trekt en niet aan de lakens wordt afgeveegd.

Mijn meest favoriete producten om te gebruiken zijn olieen en shea boter. En dan zo puur mogelijk. Ik haal ze bij Holland & Barrett en soortgelijke winkels. Als je de pure variant neemt zijn ze vaak goedkoper en ze werken echt goed. Een hele simpele en effectieve methode die een fractie van de prijs van een handmasker kost!

Wat is jouw favoriete manier om je handen te verzorgen?

Liefs Imke

Eén reactie

  • Pearl

    Zo doe ik dat ook: lekker veel handcrème of uiercreme opdoen en dan de handjes verpakken in katoenen handschoentjes. Eerlijk is eerlijk, het is niet superromantisch voor m’n man, maar zo blijft ons dekbedovertrek verschoond van cremevlekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook